3 februari 2019

Marina van Zon

Stevige basis

Marina van Zon heeft haar ‘kennismandje’ altijd gevuld op basis van de opdrachten die ze vervulde. Zo volgde zij naast haar werk onder meer trainingen in verschillende onderdelen van communicatie en projectmanagement. Ook deed zij aanvullende vakkennis op, onder meer door opleidingen in HR, verandermanagement, projectmanagement en Prince2. In combinatie met de ervaring die zij in de praktijk opdeed bij opdrachtgevers, zorgt dit voor een stevige basis. Dit maakt haar tot een stevige gesprekspartner die niet met knikkende knieën moeilijke gesprekken aangaat.


Mensenkennis

Elk project kent gevoeligheden. Er komen partijen samen die allemaal hun eigen wensen en doelen hebben. Marina van Zon kan goed luisteren, schakelen en combineren – en sturen als dat nodig is. Ze is alert op de mogelijkheden die er zijn om iedereen dezelfde kant op te krijgen, en gaat daar dan mee aan de slag.

Opgedaan bij onder meer:

  • Inrij Beperkende Maatregelen – gemeente Amsterdam
  • Gebiedsontwikkeling Nieuw West – gemeente Amsterdam
  • InnovA58 – RWS

Strategisch denken

Als adviseur bij onder meer grote infrastructurele projecten heeft Marina gemerkt hoe belangrijk het is om de grote lijnen te blijven zien, terwijl er tegelijkertijd veel details zijn om rekening mee te houden. Daarbij is het belangrijk om vooruit te lopen, een inschatting te maken van een oplossing nog voordat het probleem geconstateerd is.

Als onafhankelijke partij kan Marina van Zon een strategie uitdenken die de verschillende partijen overstijgt.

Opgedaan bij onder meer:

  • Nieuwe meetmethode stroefheid – RWS
  • Programma Regionaal Verkeersmanagement – provincie Utrecht

Inhoudelijke kennis

De werkstrategie van Marina: zich onderdompelen in informatie tot ze de grote lijn te pakken heeft. Daarna gaat zij selecteren en ballast verwijderen tot de essentie overblijft. Dankzij haar ervaring kan zij in grote lijnen voorzien welke hobbels er genomen moeten worden en met welke belangen er rekening moet worden gehouden. Als Marina van Zon bij een nieuw project start, kan de opdrachtgever erop rekenen dat haar kennis op peil is – of dat ze die heel snel op peil brengt.

Opgedaan bij onder meer:

  • InnovA58 – RWS, met daaraan gerelateerd de cursus System Engineering.
  • RSL1 met daaraan gerelateerd de training Prince2.