De voordelen van consultancy

Een van de grote voordelen van consultancy is de kennis die de consultant met zich meebrengt. Als klant kunt u rekenen op deskundig advies of ondersteuning, om op die manier de organisatie verder op weg te helpen. De kennis die geboden wordt, kan uiteenlopen van specialisatie in een vakgebied, zoals omgevingsmanagement, of reeds opgedane ervaringen met projecten. Niet zelden beschikt de consultant dan ook over bepaalde kwalificaties en certificeringen.

En daar stoppen de voordelen van consultancy zeker niet. Ook wanneer er binnen een team te weinig capaciteit bestaat voor functies en/of projecten, kan een consultant een goede oplossing zijn.

Als consultant bied ik een objectieve en onafhankelijke kijk op dillema’s of mogelijke oplossingen. Daar ik buiten de organisatie sta, ben ik minder vatbaar voor interne politiek of eventuele gevoelige situaties die spelen. Hierdoor kunnen beslissingen worden gemaakt die de beste resultaten geven, maar mogelijk impopulair zijn.

Met dit in het achterhoofd, is een consultant wellicht ook een goedkopere oplossing dan het inzetten van eigen krachten; er komt kennis de organisatie binnen, die u verder op weg helpt in de toekomst. U doet dus een investering, waarmee u optimaal benut maakt van de voordelen van consultancy.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met mij op.