Waarom kiezen voor consultancy?

U kunt kiezen voor consultancy om een advies te verkrijgen over een bepaald domein of probleem. Consultants zijn gespecialiseerd op bepaalde onderwerpen en bieden u een brede kennis. Bij projecten kan het gebeuren dat u de grip op de regie dreigt kwijt te raken, simpelweg omdat het onmogelijk is voor elk onderwerp een expert in huis te hebben.

Ook kunt u kiezen voor consultancy als u op zoek bent naar een sparring partner voor het analyseren van een project of de organisatie. Een consultant biedt een frisse kijk van buiten. Ze hebben veel ervaring met change management, coaching, implementaties, strategieontwikkeling en operationele verbeteringen.

Een andere reden om te kiezen voor consultancy is het voordeel ten opzichte van u vast personeel; externe consultants komen veelvuldig bij andere klanten over de vloer. Zij brengen dus veel kennis en ervaring mee vanuit projecten, zien andere oplossingen, dan de uw werkkrachten welke dit alleen in eigen bedrijf meemaken.

Tot slot geeft de externe consultant u een vrijheid in het maken van gevoelige keuzes. De consultant is onafhankelijk en daardoor niet vatbaar voor de interne politiek binnen een organisatie of project.

Nog meer voordelen lezen? Klik dan hier voor een uitgebreide beschrijving. Of neem contact met mij op, dan bekijk ik persoonlijk en vrijblijvend de voordelen voor uw organisatie.